Dža ili Bu – studentske klupice 29.05 – 20h

Dža ili Bu zahvaljujemo vam se na prihvatanju poziva na intervju. Godina 2017 specifična je za vas, jer u njoj obeležavate 30 godina postojanja, dobrog ritma i velikih poruka. Kada biste pogledali u vreme iza sebe, šta možete da kažete o dugačke tri decenije ?

Održali smo se kroz dobra i loša vremena. Nije uvek bilo lako, ali smo bacali sve iza sebe i išli dalje. Nikada nismo odustajali od naših stavova i uverenja, uvek smo bili Don Kihoti, borci za pravdu. Zbog toga nismo nikada doživeli mega popularnost ali smo zato stekli prave verne fanove koji nas prate i veruju nam.

Na koji način obeležavate veliki jubilej ? Da li je izbačeno nešto od best of-a ili pratećih jubilej sadržaja ?

U saradnji sa našim sadašnjim izdavačem, izdavačkom kućom MASCOM planiramo jubilarno best of izdanje na vinilu. Naš prvi i drugi album su izšli na pločama. Sada se ponekad mogu naći na berzama pločaali po astronomskim cenama.  Želimo da ponovo nešto objavimo na ovom zaboravljenom a sada opet aktuelnom nosaču zvuka. Očekujemo da će ova naša  jubilarna ploča pod nazivom  Sećam Se izaći na jesen i obradovati naše fanove kao i kolekcionare vinila.

Ljudi cene vašu aktivnosti i broj nastupa koji saberete na godišnjem nivou. Pamtite li tačan broj koncerata ili vodite sličnu evidenciju ?.

Vodimo evidenciju u jednom rokovniku koji zovemo Knjiga Broja Jedan. Tu beležimo sve naše nastupe i još po neke stvari vezane za bend. Mislim da smo odsvirali negde oko 700 koncerta.

Kažu da u Srbiji postoji dobra vila koja pametnom rodu ne dozvoljava da sluša zlu muziku. Da li je to tačno ?

To je apsolutno tačno. To je ona dobra vila što iskače iz wc šolje i kroji nam živote. Nikako da napokon povučemo vodu za njom.

Ustati i krenuti. Postavlja se pitanje mogućnosti ?

Mogućnosti uvek postoje samo je potrebno imati čist i jasan cilj u kome ćete istrajati. Uvek treba biti uporan i nepokolebljiv i mic po mic sve će se ostvariti. Ako nemožete nešto uraditi odmah onda se setite one >Tiha voda breg roni !

Stigli ste i do Studenjaka. Drago nam je da ćete nastupiti na Novom Beogradu, posebno u okruženju koje čini mlađa populacija. Poruka pred nastup…

Pozivamo sve koji nas prate i slušaju a i one koji nas do sad nisu čuli da dodđu u Studenjak. Obećavamo kao i uvek energičnu i iskrenu svirku.

HVALA

About

View all posts by