Šank šankerski. Subota 18/08 BF, odmah iza ponoći

OI Šankeri u razgovoru za naš portal. Stižu u Subotu, na Novi Beograd sa tradicionalno dobrim i jakim porukama.

1.Pozdrav vam šaljemo Šankeri. Na pitanje da uradimo intervju odgovorili ste nam u rekordnom roku i za to vas najpre pohvaljujemo. Ovogodišnji beogradski Beer Fest donosi novost u vidu alternativnog stejdža na kome se sa punim pravom našlo mesto i za vas. Ovo vam nije prvi dolazak u Srbiju, ali na ovakav događaj jeste. Kakve utiske nosite sa ranijih gostovanja, a kakva su očekivanja od predstojećeg nastupa?

Prije svega, pozdrav svima!  Ovo će nam biti peti put da imamo čast svirati u Srbiji.  Svaki put je bilo vrhunski, puno piva, rakije i dobrih ljudi.Rokenrol u pravom smislu riječi. Ovo je dosad svakako najveci dogadaj kojem prisustvujemo u Srbiji, a i jedan od vecih u karijeri benda, tako da se zaista veselimo popesti na taj stage. Takoder, dosada su nas u Srbiji slusali striktno ljudi koji su planski i ciljano dolazili na nas nastup,dok ce ovdje vjerujem biti daleko sira i sarolikija publika, sto je posebno interesantno svirati iz pozicije izvodaca.

  1. Da se vratimo samo na kratko u nazad. Napišite po koju reč o vašem početku, idejama pri osnivanju benda i dosadašnjem opusu? Interesovaće mnoge koji vas prvi put slušaju.

Krenuli smo kao četiri dobra prijatelja koji su u ranim dvadesetima, a nakon vec desetak godina sviranja po raznoraznim punk bendovima, odlucili malo osvjeziti pristup i napraviti zesci cover band ex-yu novog vala. Kako na prvoj probi nismo pripremili repertoar krenuli smo svirati neke svoje rifove i melodije te smo na vec prvoj probi imali skoro pola albuma gotovo.Ostalo je povijest.  Četiri studijska albuma u pet godina. Drago nam je da se dosad nismo raspali te da još uvijek pišemo i snimamo nove pjesme nakon skoro 10 godina sviranja u ovoj kombinaciji.

  1. Doba interneta, maski & mnogo onih kojima se ne sviđa da neko može bez novaca. Da li su u svemu tome ulica i noćni tramvaji definitivna prošlost i samo naša pusta sećanja? Ako jesu, kako im se vratiti?

Ono kako ih se mi sjecamo mozda i je proslost, no novi klinci stvaraju svoja nova sjecanja. Ne zelimo biti jedni od onih cangrizavih staraca u cije je vrijeme bilo najbolje..bilo je mozda najbolje za nas.

  1. Politika je crta kojoj često lupite šamar u vašim numerama. Da li mislite da na tom polju samo nemamo sreće ili nam kolektivno nedostaju m…?

Nedostaju nam muda, to je vec postala kolektivma dijagnoza. Radije komentiramo na portalima u sigurnosti doma…izlazak na ulicu kao da je stvar proslosti. No opet, to su tekovine vremena u kojem zivimo i nikako nije simptomaticno samo za ove prostore. A i ocito nam nije toliko lose.

  1. Opet smo na muzici. Rekli ste nam kako ste nastali, kažite nam kako živite. Na koji se način bend izdržava, koliko obraćate pažnje na marketing. Gde ste nastupali, gde planirate i ima li kakvih noviteta uskorijoj budućnosti?

Da, ono kako smo nastali je osim danas vec puno puta ranije ispricano, a ponekad mi se cini kako i svatko od nas ima svoje neko sjecanje cijele price. Ne zivimo od muzike sto je mozda i dobro. Bend nam zapravo predstavlja trosak a ne zaradu i dok god je tako barem cemo biti sigurni da sviramo iz ispravih motiva. Shodno tome nema tu niti marketinga niti dugorocnih planova. Preko dana svatko od nas vodi svoje male zivote,brakovi, djeca, poslovi…trumanov show. Kada sjednemo u kombi, kamere se gase…

6. Vidimo se 18-og Šankeraju, da zajedno kažemo NE!

Ne!!!

Izvor fotografija: FB ŠANK

About

View all posts by