Događaji

MIRA ŠKORIĆ - 22.10...
 

MIRA ŠKORIĆ - 22.10.2019. SAVA CENTAR  

  RSS

kokos
(@kokos)
Member Moderator
Joined: 4 months ago
Posts: 26
18/06/2019 9:48 am  
Datum: 22 oktobar 2019 20:00

Venue: Velika dvorana

Cene ulaznica: Uskoro

Mira Škorić jedna je od retkih pevačica koja muzičke trendove stvara, a ne prilagođava se njima. Može se pohvaliti sa čak 14 snimlјenih albuma i velikim brojem hitova.
Veliki uspeh dostigla je sa pesmom “Zašto nosiš prsten moj”, a prekretnicu u njenoj karijeri predstavlјa 1993.godina. Tada izdaje album „Otkači“, jednim od najkvalitetnijih i najtiražnijih albuma u celokupnoj folk produkciji. Na ovom albumu je čak 12 hitova - neponovlјivi „Otkači“, „Ti si k'o i ja“, „Ne daj me majko“, „Manastir“, „Strah od lјubavi“, „Niz vene mi tiho tečeš“... RTS je pesmu "Manastir" uvrstio u 50 najlepših  snimlјenih folk pesama.
Sa albuma "Rodiću ti sina", koji izdaje 1995.godine izdvojile su se pesme: "Karta tuge", "Rodiću ti sina", "Nisi mi sudbina", "Soko", "Vruće devojke". Nakon toga slede albumi na kojima su se posebno izdvojile pesme  "Nek te noge nose", "Odlazi", "Zabava", "Južna pruga", "Marijo devo", “Roba sa greškom”, “Vrati nam se druže moj”, “Vratiću ti jednom sve”, “Još uvek te volim”, “Od poraza do pobede”…
Album "Najbolјi prijatelјi" 2005.godine donosi nam novu Miru, koji je vraća u sam vrh estradne scene i koji joj donosi i novu publiku, ali i nagradu za album i hit godine.  Sa pesmom "Voli je" 2007.godine učestvuje na Beoviziji. Krajem 2008.godine izdaje "The best of" sa 44 njenih najlepših i najuspešnijh pesama koji ubrzo postaje jedan od najprodavanijih izdanja Grand produkcije.
Nakon 8 godina diskografske pauze, u maju 2013-te, objavlјuje novi album koji muzički znalci i fanovi smatraju izuzetno kvalitetnim, rame uz rame sa njenim najbolјim albumom iz 1993.godine. 
Nјena publika želјno je dugo očekivala solistički koncert u Beogradu, pa je Mira odlučila da svoj veliki jubilej – 30 godina muzičke karijere, zajedno sa njom, proslavi u Velika dvorana Sava Centra, 22.oktobra.
Organizator i Mira Škorić Vas očekuju da zajedno proslavimo ovaj veliki jubilej.


Quote
Share: